βουλιμία

Η Βουλιμία και η θεραπεία της

Η Νευρική Βουλιμία ή απλώς Βουλιμία είναι μια σοβαρή δυνητικά απειλητική για τη ζωή διατροφική διαταραχή.  Καταχωρήθηκε επίσημα στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών το 1994 που εκδίδει η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία όπου εκεί ορίζονται ξεκάθαρα τα διαγνωστικά κριτήρια της. Πώς είναι να έχει κάποιος Βουλιμία Όσοι πάσχουν από Βουλιμία, συνήθως είναι διαρκώς απασχολημένοι […]

Η Βουλιμία και η θεραπεία της Read More »

δίαιτα

Γιατί η δίαιτα δεν πετυχαίνει ποτέ;

Μήπως η δίαιτα τελικά σε παχαίνει αντί να σε αδυνατίζει; Έχεις σκεφτεί πώς γίνεται να κάνεις διαρκώς δίαιτες αλλά το βάρος σου συνέχεια να αυξάνεται; Έχεις προσπαθήσει αρκετές φορές να χάσεις βάρος αλλά νιώθεις ότι η δίαιτα σου δεν πετυχαίνει ποτέ; Νιώθεις ότι κάθε φορά που είναι να ξεκινήσεις δίαιτα πρέπει να προλάβεις να καταναλώσεις

Γιατί η δίαιτα δεν πετυχαίνει ποτέ; Read More »

Χοληστερίνη

Η χοληστερίνη και ο ρόλος της στην διατροφή μας

Η χοληστερίνη είναι μια λιπαρή στερόλη που την συναντάμε στην μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος και στο πλάσμα του αίματος όλων των ζώων καθώς και σε μικρότερη ποσότητα στις μεμβράνες των φυτών. Κάποιοι την αποκαλούν χοληστερίνη, κάποιοι όμως την αποκαλούν και χοληστερόλη. Πώς παράγεται η χοληστερίνη;  Στην πραγματικότητα, η παραγωγή χοληστερόλης είναι τόσο σημαντική που το συκώτι και το

Η χοληστερίνη και ο ρόλος της στην διατροφή μας Read More »

υπέρταση

Υπέρταση και διατροφή

Υπέρταση ονομάζουμε την παθολογική κατάσταση όπου η αρτηριακή πίεση του οργανισμού είναι πολύ υψηλή. Η αρτηριακή πίεση γενικά είναι η δύναμη που ασκείται από την κυκλοφορία του αίματος στα τοιχώματα των αρτηριών, των κύριων δηλαδή αιμοφόρων αγγείων του σώματος. Η αρτηριακή πίεση γράφεται ως δύο αριθμοί.  Αρτηριακή πίεση ΣΑΠ (mmHg) Συστολική αρτηριακή πίεση ΔΑΠ (mmHg) Διαστολική

Υπέρταση και διατροφή Read More »

γιαούρτι

Γιαούρτι: 10 λόγοι για να το καταναλώνετε καθημερινά

Το γιαούρτι αναμφισβήτητα υπάρχει από τα παλιότερα χρόνια πριν καν οι άνθρωποι αναφερθούν και μιλήσουν για αυτό.

Θεωρείται ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μέση Ανατολή. Οι Έλληνες το έχουν στη διατροφή τους από αρκετά παλιά μιας και είναι μια πολύ υγιεινή τροφή. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι και το γεγονός ότι το αποκαλούσαν υγείαρτο.

Γιαούρτι: 10 λόγοι για να το καταναλώνετε καθημερινά Read More »

Scroll to Top